Struthers Residence
       
     
Screen Shot 2017-11-14 at 12.14.33 PM.png
       
     
artist's impression DJS-01 .jpg
       
     
_MG_4836.jpg
       
     
STU_2019.jpg
       
     
_MG_4826.jpg
       
     
STU_2034.jpg
       
     
   < Back to Projects
       
     
Struthers Residence
       
     
Struthers Residence

Located in the exclusive Beachfront Mirage Estate in Port Douglas, the Struther's Residence has been crafted to completely respond passively to the tropical climate. The materials are rich and skillfully crafted, from the large full height timber doors and windows to the colonnade of precisely cast concrete fins.

The design is based on a contemporary, tropical theme using three pavilions each only one room in width, inked by a central timber boardwalk. The main pavilion focuses on two courtyards, one has a deep cool granite lined pool with adjacent outdoor entertaining area under a fine timber lined pergola. The other features a sunken courtyard with a teppanyaki grill set into a table of stone.

Screen Shot 2017-11-14 at 12.14.33 PM.png
       
     
artist's impression DJS-01 .jpg
       
     
_MG_4836.jpg
       
     
STU_2019.jpg
       
     
_MG_4826.jpg
       
     
STU_2034.jpg
       
     
   < Back to Projects